Εμπνευστές

Swami Satyananda Saraswati (1923-2009)

Ο Σουάμι Σατυανάντα γεννήθηκε στην Αλμόρα του κρατιδίου Ουτάρακαντ της Ινδίας, στους πρόποδες των Ιμαλαίων, το 1923. Από νεαρή ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στην πνευματική ζωή. Το 1943 γνώρισε τον δάσκαλό του Σουάμι Σιβανάντα του Ρισικές, μυήθηκε στη Ντασνάμι σαννυάσα και έζησε κοντά του για 12 χρόνια. Στο διάστημα αυτό εκπαιδεύτηκε και παρατήρησε τουςRead More »

Swami Niranjanananda Saraswati

Ο Σουάμι Νιραντζανανάντα γεννήθηκε το 1960 στο Ραζναντγκαόν της κεντρικής Ινδίας από γονείς που ήταν στενοί αφοσιωμένοι μαθητές του Σουάμι Σατυανάντα. Αναγνωρισμένος ως ένας μπάλγιογκι (γεννημένος γιόγκι) ο Σουάμι Νιράντζαν άρχισε την πνευματική του εκπαίδευσή του από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών κοντά στο δάσκαλό του Σουάμι Σατυανάντα, στην Ακαδημία Γιόγκα του Μπιχάρ. ΤοRead More »

Swami Sivamurti Saraswati

Η Σουάμι Σιβαμούρτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Η επιθυμία της να αναζητήσει τον γκούρου της καλλιεργήθηκε από τον εμπνευσμένο οικογενειακό της περίγυρο. Όταν ενηλικιώθηκε, η Σουάμι Σιβαμούρτι έφυγε από την Αυστραλία και ταξίδεψε ανά τον κόσμο αναζητώντας τον γκούρου της. Το ταξίδι της ολοκληρώθηκε τελικά στην Ινδία, όταν συνάντησε έναν φωτισμένο πνευματικό δάσκαλο, τονRead More »