Διαλογισμός κ’ Ψυχοθεραπεία

“Ακολουθώντας τον Περσέα… από το μύθο στην πραγματικότητα”

Το yoga praxis εγκαινιάζει μία σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θεματική ενότητα «Διαλογισμός και Ψυχοθεραπεία» έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστούν βιωματικές μέθοδοι ψυχοθεραπείας με τις κλασσικές μεθόδους του διαλογισμού.

Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, ο μύθος επιτελεί μια ακόμα λειτουργία, γίνεται εργαλείο στρατηγικής και διαχείρισης των δυσκολιών της ζωής.

Ο μύθος εμπεριέχει στρατηγικές κατάλληλες για να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια, τους φόβους, να εκτιμήσουμε τη κατάσταση και τέλος να αποφασίσουμε τη δράση. Μας παραδίδει κλειδιά με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να ξεκλειδώσουμε βαθύτερα στρώματα επίγνωσης του νου και εν τέλει να αφυπνιστεί και να υπερκεράσει τα εμπόδια.

Αποσυμβολίζοντας τα πρόσωπα του μύθου, διερευνώντας  τα εμπόδια και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουμε, θα θέσουμε τα ερωτήματα: «πώς διακρίνω την πραγματικότητα, πώς εκτιμώ την ύπαρξη των εμποδίων, πώς αξιολογώ, πώς παίρνω απόφαση, ποια από αυτά αλλάζω και ποια  αποδέχομαι».

Το πρόγραμμα

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε δύο μέρες συνολικής διάρκειας έξι ωρών.  Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Τα εργαστήρια θα οδηγήσουν:

Αγγελική Λ. Κυβέλου, Εκπαιδευτικός και ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ

Βασιλική Αναγνώστου (Σουάμι Βενταβυάσα),  Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Διαλογισμού

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, 16:00 – 19:00

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, 10:00 – 13:00

Τιμή: 60 €*

*Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.