Υποστηρικτική/Θεραπευτική Γιόγκα

Πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα υγείας, που χρειάζονται μια ήπια και σταδιακή άσκηση συνδυασμένη με τεχνικές διαλογισμού ως συμπλήρωμα μιας συμβατικής θεραπευτικής αγωγής. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει πολλές ήπιες, μέσης βαρύτητας και συχνά πολύ προχωρημένες παθολογικές καταστάσεις με ειδικές τεχνικές. Ενδεικτικά η γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα από την σκλήρυνση κατά πλάκας, λεμφικό οίδημα, μορφές καρκίνου και μαστεκτομή.

Με τις κατάλληλες ασκήσεις μπορεί να βελτιωθεί το μυικό σύστημα να διατηρήσει τη ζωτικότητα και την ευλυγισία του με ασφάλεια και αυξάνουν την ικανότητα της ισορροπίας. Με τις κατάλληλες τεχνικές αναπνοής βελτιώνεται η οξυγόνωση των ιστών και του εγκεφάλου, βελτίωση της συγκέντρωσης του νου. Επίσης με τις τεχνικές της χαλάρωσης δημιουργείτε έσωτερική ηρεμία, αζωογονήσετε το σώμα και τον νου.

Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και περιλαμβάνει:

Ασκήσεις σώματος (άσανα): ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες του σώματος ανάλογα με την ιδιαίτερη πάθηση και την ηλικία.

Τεχνικές αναπνοτής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που επαναφέρουν την επαρκή και σωστή αναπνοή και βελτιώνουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα αυξάνοντας την φυσική αντοχή και τη νοητική διαύγεια.

Χαλάρωση: συστηματική τεχνική που οδηγεί τον ασκούμενο βαθμιαία σε όλο και βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο ανακουφίζοντας από το μακροχρόνιο στρες.

Διαλογισμός: λίγα λεπτά διαλογισμού στο τέλος του προγράμματος καθαρίζουν τον νου και σταθεροποιούν την θετικότητα και την συγκέντρωση του νου βοηθώντας στην επιδίωξη της αποκατάστασης της υγείας.

Το μάθημα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 18:00-19:30.