Καλημέρα με γιόγκα

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε αρχάριους και σε μαθητές με εμπειρία στη γιόγκα και σχεδιάστηκε για όσους επιλέγουν τη γιόγκα για το ξεκίνημα της μέρας τους. Οι πρωϊνές είναι αναμφίβολα οι καλύτερες ώρες της ημέρας για γιόγκα. Λίγη γιόγκα το πρωί ξυπνάει, ζεσταίνει, τεντώνει και ενεργοποιεί το σώμα με τον καλύτερο τρόπο, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ένα θετικό, καθαρό, συγκεντρωμένο και αισιόδοξο νου.

Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και περιλαμβάνει: ασκήσεις του σώματος (άσανα), τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα), βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό.

Ασκήσεις σώματος (άσανα): ήπια συστηματική άσκηση και είναι σχεδιασμένο ώστε να αφυπνίζει, να ζεσταίνει και να αναζωογωνεί το σώμα.

Τεχνικές αναπνοτής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που επαναφέρουν την επαρκή και σωστή αναπνοή και βελτιώνουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα αυξάνοντας την φυσική αντοχή και τη νοητική διαύγεια.

Βαθειά χαλάρωση: σύντομη βαθειά χαλάρωση που σταθεροποιεί τα αποτελέσματα των πρακτικών και ελευθερώνει την ενέργεια.

Διαλογισμός: λίγα λεπτά διαλογισμού στο τέλος του προγράμματος καθαρίζουν τον νου και σταθεροποιούν την θετικότητα και την συγκέντρωση του νου.