Γιόγκα – επίπεδο 2+

 

Αν έχετε παρακολουθήσει σταθερά τμήματα Χάθα γιόγκα 1 και θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα. Αν αισθάνεστε ότι μπορείτε να είστε σταθεροί, τακτικοί και πειθαρχημένοι στην άσκησή σας.  Τότε αυτό το τμήμα είναι για σας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να εμβαθύνετε προοδευτικά στις πρακτικές της γιόγκα.

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή και έτσι ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει την προσοχή και την φροντίδα του δασκάλου. Με ακριβείς οδηγίες ο δάσκαλος καθοδηγεί ομαδικά τους μαθητές από τη μια στάση στην άλλη, με ασφάλεια και φροντίδα στα όρια και με επίγνωση στη σχέση του σώματος και της αναπνοής.

Το πρόγραμμα διαρκεί μια ώρα και μισή και περιλαμβάνει: στάσεις του σώματος (άσανα), τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα), βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό.

Στάσεις σώματος (άσανα): εισάγει με ήπιο και συστηματικό τρόπο τις βασικές στάσεις, διατηρώντας την ενδυνάμωση και την ευλυγισία.

Τεχνικές αναπνοτής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν την επαρκή και σωστή αναπνοή για να βελτιώσουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα αυξάνοντας την φυσική αντοχή και τη νοητική διαύγεια.

Γιόγκα Νίντρα (του συστήματος Σατυανάντα): συστηματική τεχνική που οδηγεί τον ασκούμενο βαθμιαία σε όλο και βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Διαλογισμός: λίγα λεπτά διαλογισμού στο τέλος του προγράμματος καθαρίζουν τον νου και σταθεροποιούν την θετικότητα και την συγκέντρωση του νου.