Βασιλική Αναγνώστου (Swami Vedavyasananda Saraswati)

 

Απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα άρχισε την άσκησή της στη γιόγκα.

Μυήθηκε στη γιόγκα από την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Συνδέθηκε πνευματικά με τον Παραμαχάμσα Σατυανάντα. Διδάσκει το σύστημα γιόγκα Σατυανάντα από το 1985. Από το 1991 ως το 2004 εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στον τομέα των προγραμμάτων εκπαίδευσης στη γιόγκα και εκπαίδευσης και αξιολόγησης δασκάλων και ταξίδεψε στην Ελλάδα, στην Ινδία, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη. Μυήθηκε στην πούρνα σαννυάσα από τον Παραμαχάμσα Νιραντζανανάντα το 1994.

Tο 2000 οργάνωσε και διήθυνε πειραματικό πρόγραμμα εφαρμογής της γιόγκα στον τομέα της υποστήριξης ατόμων με προβλήματα εξάρτησης από ουσίες, για το οποίο εργάστηκε ως το 2004. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στον τομέα των εξαρτήσεων και τo 2006 απέκτησε δίπλωμα συμβουλευτικής στις εξαρτήσεις από το κέντρο Clouds /University of Bath, UK. Σήμερα ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στη Βιωματική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Κέντρο Focusing. Από το 2007 δημιούργησε και διευθύνει το κέντρο γιόγκα και διαλογισμού yogapraxis, στο Παλαιό Φάληρο.