Τμήμα αναπνοής – πραναγυάμα

Η αναπνοή είναι μία από τις βασικότερες λειτουργίες και η ουσιαστικώτερη για τη ζωή.  Αποτελεί ένα από τα ουσιαστικότερα στοιχεία της γιόγκα. Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει δεν υπάρχει μάθημα της γιόγκα χωρίς να αναφερθούμε και να δουλέψουμε με την αναπνοή, επειδή η πρόοδος στην γιόγκα είναι συνυφασμένη με την βελτίωση της αναπνοής. Όταν είμαστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι η αναπνοή γίνεται γρήγορη και ρηχή. Όταν αναπνέουμε αργά και βαθιά ησυχάζουμε σωματικά και νοητικά. Η αναπνοή είναι άρρηκτα δεμένη με την κατάσταση της υγείας και η ελλειπής αναπνοή συχνά αντανακλά ποικίλες διαταραχές στο σώμα και τον νου.

Η γιόγκα διαθέτει πολλές πρακτικές για την συστηματική βελτίωση της αναπνοής και δίνει μεγάλη σημασία στην άσκηση αυτή (πραναγυάμα) επειδή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάσταση της ενέργειας και τον κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στο τμήμα αυτό θα διδαχθείτε βασικές τεχνικές της γιόγκα για την βελτίωση της αναπνοής και τα πολλαπλά ωφέλη που την συνοδεύουν. Επίσης θα διδαχθούν οι βασικές πραναγυάμας με ένα συστηματικό τρόπο.

Ελάτε να διερευνήσουμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι τεχνικές της αναπνοής μπορούν να επιφέρουν μια αλλαγή στη ζωή σας!

Τετάρτη: 17 Απριλίου, 8 Μαίου 2019

Ώρα: 19:30 – 21:00

Εισφορά: 15 €

* Για μαθητές στα τρέχοντα τμήματα: 10 €