Γιόγκα της Επίγνωσης – Γιόγκα της εσωτερικής στάσης (on-line)

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γιόγκα περιλαμβάνει σωματικές στάσεις, και άλλοι ότι η γιόγκα έχει σχέση με τις πρακτικές αναπνοής, τη χαλάρωση και το διαλογισμό. Υπάρχει μια πτυχή της γιόγκα που συμπληρώνει τις φυσικές πρακτικές. Όταν γιόγκα γίνεται μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, κάτι αρχίζει να αλλάζει στο σώμα μας, στο νου, στα συναισθήματα και στην ενέργειά μας. Έτσι γίνεται μέρος μιας διαδικασίας προσωπικής μεταμόρφωσης, συχνά αντιμετωπίζοντας τα βαθύτερα ανεπίλυτα μέρη του εαυτού μας, καθώς και ευκαιρίες για μια πλουσιότερη πληρέστερη ζωή.

Στο πρόγραμμα αυτό, η εστίαση είναι στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που λειτουργούν παράλληλα με τις φυσικές πρακτικές. Πρωταρχικός στόχος είναι η χρήση των εμπειριών της καθημερινής ζωής για την ανάπτυξη και διατήρηση της αυτογνωσίας. Αυτό ήταν πάντα μέρος της παράδοσης της γιόγκα. Αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τεχνικές για την ανάπτυξη της αυτοπαρατήρησης, η οποία με τη σειρά της μας βοηθά να παρατηρούμε πιο αμερόληπτα και να ενεργούμε πιο σοφά. Περιλαμβάνει επίσης μεθόδους για την επικέντρωση στις εσωτερικές μας στάσεις. Αυτές οι βασικές ικανότητες εναρμονίζουν τις ενέργειές μας και μας βοηθούν να φθάσουμε σε ένα πιο ήσυχο νου.

Αυτή η συστηματική εξέλιξη σε ένα πιο ήσυχο νου είναι παραδοσιακά γνωστή ως η διαδικασία ανάπτυξης της πρατυαχάρα – απόσυρση του νου από τις αισθήσεις – όπου τα στρώματα σωματικής, αισθησιακής, συναισθηματικής και πνευματικής επίγνωσης, εξερευνώνται και απελευθερώνονται στο δρόμο για τη δημιουργία ενός ήσυχου νου ικανού για βαθύτερες καταστάσεις διαλογισμού. Ακόμα και αν δεν προχωρήσουμε περαιτέρω, τα πρακτικά οφέλη ενός ήσυχου νου έχουν μεγάλη αξία.

Μέρος Πρώτο: Η Γιόγκα της Επίγνωσης

Μήνας 1: Εστίαση στα βασικά εργαλεία για την δημιουργία της επίγνωσης. Η επίγνωση είναι το κλειδί, όλα τα άλλα έπονται. Οι δεξιότητες στην ανάπτυξη της επίγνωσης είναι μέρος του σκελετού όλου του προγράμματος και οι ικανότητες αναπτύσσονται κάθε μήνα.

Μήνας 2: Μια ματιά στις προσωπικές ρουτίνες. Βρίσκουμε τρόπους να αναγνωρίσουμε τις συνήθειες που θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω. Εξερευνούμε τρόπους να δημιουργήσουμε μοτίβα που αντικατοπτρίζουν αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Μια έρευνα στο πως αντιμετωπίζουμε την αλλαγή και δημιουργούμε σταθερότητα (συνέπεια).

Μήνας 3: Αναπτύσσουμε την ικανότητα να παίρνουμε απόσταση και να παρατηρούμε τα γεγονότα της ζωής να εκτυλίσσονται. Αυξάνουμε την δυνατότητά μας να δρούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια σε κάθε περίπτωση.

Μήνας 4: Βρίσκουμε την αυτό-αποδοχή ως ένα βήμα για να κάνουμε μόνιμες αλλαγές. Εξετάζουμε τρόπους να αναπτύξουμε στόχους στη ζωής με βάση μια ακριβέστερη αξιολόγηση του ποιοι είμαστε και τι χρειαζόμαστε.

Μήνας 5: Ερευνούμε τα τρία gunas ή τις ποιότητες που εκδηλώνονται στη ζωή μας. Τα gunas μας δίνουν ένα χάρτη για να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε πως να κινηθούμε από εκεί που είμαστε προς τα εκεί που θέλουμε να πάμε

Κάθε Πέμπτη 19:00-20:00