Χάθα γιόγκα – επίπεδο 1

Αν θέλετε να γνωρίσετε τη γιόγκα και νομίζετε ότι σας λείπει η ευελιξία και η δύναμη στο σώμα, αρχίστε με αυτό το πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σας. Οι δάσκαλοι μας θα σας βοηθήσουν στα πρώτα σας βήματα στη γιόγκα. Στις τάξεις αυτές θα έχετε λεπτομερή καθοδήγηση στις στάσεις του σώματος, στις τεχνικές αναπνοής. Θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε το πνεύμα της γιόγκα. Θα μπορείτε να απευθύνετε τις απορίες σας, να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να γνωρίσετε άλλους αρχάριους μαθητές.

Αν είστε επίσης πιο έμπειρος αλλά έχετε διακόψει την άσκηση σας για μακρύ χρονικό διάστημα, αυτό το τμήμα είναι κατάλληλο για να αρχίσετε πάλι την επαφή σας με τη γιόγκα.

Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή και έτσι ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει την προσοχή και την φροντίδα του δασκάλου. Με ακριβείς οδηγίες ο δάσκαλος καθοδηγεί ομαδικά τους μαθητές από τη μια στάση στην άλλη, με ασφάλεια και φροντίδα στα όρια και με επίγνωση στη σχέση του σώματος και της αναπνοής.

Το πρόγραμμα διαρκεί μια ώρα και μισή και περιλαμβάνει: στάσεις του σώματος (άσανα), τεχνικές αναπνοής (πραναγυάμα), βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό.

Στάσεις σώματος (άσανα): εισάγει με ήπιο και συστηματικό τρόπο τις βασικές στάσεις, διατηρώντας την ενδυνάμωση και την ευλυγισία.

Τεχνικές αναπνοτής (πραναγυάμα): επιλεγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν την επαρκή και σωστή αναπνοή για να βελτιώσουν τη ροή της ενέργειας στο σώμα αυξάνοντας την φυσική αντοχή και τη νοητική διαύγεια.

Βαθειά χαλάρωση: συστηματική τεχνική που οδηγεί τον ασκούμενο βαθμιαία σε όλο και βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης στο σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Διαλογισμός: λίγα λεπτά διαλογισμού στο τέλος του προγράμματος καθαρίζουν τον νου και σταθεροποιούν την θετικότητα και την συγκέντρωση του νου.