Διαλογισμός και Ψυχοθεραπεία

“Κρίση και Διάκριση…..μέσα από 5 ερωτήσεις”

«Όλοι έχουν την εμπειρία, ορισμένοι παίρνουν το μάθημα» Τ. Σ. Έλιοτ

Το yoga praxis εγκαινιάζει μία σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θεματική ενότητα «Διαλογισμός και Ψυχοθεραπεία» έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστούν βιωματικές μέθοδοι ψυχοθεραπείας με τις κλασσικές μεθόδους του διαλογισμού.

Στο βιωματικό αυτό δεύτερο κατά σειρά σεμινάριο, θα χρησιμοποιήσουμε πέντε ερωτήσεις της Γκεστάλτ σαν εργαλεία διαλογισμού και αυτοανάλυσης.

Ο διαλογισμός συνήθως περιγράφεται σαν μια εκπαίδευση ή κατάσταση,  η νοητική προσοχή που μας αφυπνίζει πέρα από τον προγραμματισμένο και εθισμένο τρόπο σκέψης, και αποκαλύπτει την φύση της πραγματικότητας.  Η μελέτη και η γνωριμία με τον εαυτό (σουαντυάυα) είναι και δρόμος και προορισμός στο διαλογισμό και οδηγούν σε μια γεμάτη επίγνωση, καθαρή αναγνώριση του τι συμβαίνει – εδώ και τώρα – και σε έναν ανοικτό και ευρύ χώρο που υποδέχεται κάθε εμπειρία.

Η Γκεστάλτ όπως και η γιόγκα ενθαρρύνουν την αντιμετώπιση της ζωής σαν ένα μάθημα, με συνέπεια να είναι όλα εν δυνάμει μια πνευματική πρακτική.  Βασικά, εργασία και καθημερινή ζωή μπορεί να είναι ο διαλογισμός, η προσευχή και τα μέσα για την προσωπική και πνευματική μας εξέλιξη.  Η Γκεστάλτ και ο διαλογισμός μας ενθαρρύνουν να αφυπνιστούμε στη στιγμή, να ζήσουμε στο εδώ και τώρα και να προσπαθούμε συνέχεια να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε ολοκληρωτικά αυτό που πραγματικά είναι.  Αν πραγματοποιήσει κανείς αυτή τη διαδικασία, επιτρέπει ‘αυτό που είναι’ να εκφραστεί πλήρως την κάθε στιγμή.

Έχοντας παρακολουθήσει αυτό το εργαστήριο και έχοντας διερευνήσει τις πέντε ερωτήσεις, ελπίζουμε ότι οι απαντήσεις τους θα ωθήσουν όλους ένα βήμα πιο κοντά στην επίγνωση του εαυτού.

Το πρόγραμμα

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε δύο μέρες συνολικής διάρκειας έξι ωρών.  Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Τα εργαστήρια θα οδηγήσουν:

Αγγελική Λ. Κυβέλου, Εκπαιδευτικός και ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ

Βασιλική Αναγνώστου (Σουάμι Βενταβυάσα),  Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Διαλογισμού

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, 16:00 – 19:00

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, 10:00 – 13:00

Τιμή: 60 €*

*Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.