Διαλογισμός κ’ Ψυχοθεραπεία: “Να αγαπάς και να χάνεις…Να χάνεις και ν’ αγαπάς…”

Το yoga praxis εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με ένα βιωματικό εργαστήριο με θεματική ενότητα «Διαλογισμός και Ψυχοθεραπεία» έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστούν βιωματικές μέθοδοι ψυχοθεραπείας με τις κλασσικές μεθόδους του διαλογισμού. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

“Να αγαπάς και να χάνεις…Να χάνεις και ν’ αγαπάς…”
Στην πορεία της ζωής μας βιώνουμε απώλειες. Κάποιες από αυτές τις ξεπερνάμε, κάποιες παραμένουν βαριές αποσκευές που κουβαλάμε και τις οποίες υπερβαίνουμε με οδύνη και μόχθο. Η ικανότητά μας να αφομοιώνουμε τις απώλειες, δημιουργεί το προσωπικό μονοπάτι της ζωής μας. Αυτός ο μόχθος μας οδηγεί εδώ που είμαστε τώρα, και αυτό για το οποίο μοχθούμε τώρα μας οδηγεί διαρκώς στο μέλλον, ή σε ένα διαρκές παρόν. Στο διαρκές και παντοτινό εδώ και τώρα…
Το πένθος ως δημιουργική προσαρμογή και αφομοίωση της απώλειας, λειτουργεί αναμορφωτικά στο βάθος της ύπαρξης του ατόμου, προσφέροντας τη δυνατότητα απελευθέρωσης. Κατά την αφομοίωση της απώλειας, το άτομο αναμορφώνεται ηθικά, επανεκτιμώντας και νοηματοδοτώντας εκ νέου τη ζωή του. Ο θρήνος είναι μια απόλυτα φυσιολογική ενεργή διαδικασία και για να αναπτυχθεί χρειάζεται να βρει ένα ασφαλή χώρο έκφρασης.
Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο θα διερευνηθούν οι τρόποι που ο διαλογισμός και η ψυχοθεραπεία μπορούν βοηθήσουν στην ομαλή αφομοίωση της απώλειας.

Το πρόγραμμα
Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί σε δύο μέρες συνολικής διάρκειας έξι ωρών.  Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Τα εργαστήρια θα οδηγήσουν:
Αγγελική Λ. Κυβέλου, Εκπαιδευτικός και ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ
Βασιλική Αναγνώστου (Σουάμι Βενταβυάσα),  Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Διαλογισμού

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί:
Σάββατο 18 Iανουαρίου 2014, 16:00 – 19:00
Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, 10:00 – 13:00
Τιμή: 60 €*

*Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.