Lassi

Το Lassi είναι ένα παραδοσιακό αγιουρβεδικό ρόφημα που πίνεται κυρίως το καλοκαίρι καθώς είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό.

Υλικά

  • 1 κούπα φρέσκο αγελαδινό γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες
  • 1/2 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο (προαιρετικά)
  • παγάκια

Προετοιμασία

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (εκτός από τα παγάκια) και τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Προσθέτετε τα παγάκια και φυλλαράκια δυόσμο ή τριμμένο κάρδαμο για γαρνίρισμα.