Chai (Ινδικό τσάι)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chai: Γλυκό τσάι με γάλα, τζίντζερ και μπαχαρικά

(Η συνταγή είναι για 6 κούπες)

Υλικά

  • 3 κούπες νερό
  • 3 κούπες πλήρες γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 ½-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού τσάι μασάλα* (tea masala)
  • 9 φακελάκια μαύρο τσάι
  • 1 κουταλιά της σούπας ινδικό τσάι
  • 3 φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για 2 λεπτά. Σουρώνετε το τσάι.

*Για να φτιάξετε το τσάι μασάλα, ανακατεύετε καλά:

  • 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο σε σκόνη
  • ½ κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο σε σκόνη

*Μπορείτε να φτιάξετε αρκετό τσάι μασάλα και να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε αυτό το τσάι. Δε χρειάζεται να φτιάχνετε φρέσκο κάθε φορά.

Το χύμα ινδικό τσάι είναι πιο δυνατό από το τσάι στα φακελάκια Αν θέλετε το τσάι σας να έχει δυνατή γεύση, μπορείτε να βάλετε 3 κουταλιές της σούπας χύμα ινδικό τσάι και να μη βάλετε καθόλου τσάι σε φακελάκια.